JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

RDF Request - URC-4031
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - New Remotes & RDFs
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Fuzzlet



Joined: 28 Jan 2013
Posts: 15

PostPosted: Wed Jul 15, 2020 2:12 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks. Key move tab did appear. 994 Key move did not show up. I was able to program a device with *$0000:$0002..$0BFF/2 checksum.

After reset and device upgrade success. I tried to program a keymove with RMIR, and was unsuccessful.

I have uploaded an raw file with keymove programmed on remote (TV Power -> STB Power) and an rmir file with an non-working keymove (same goal)

http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=26012
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 19701
Location: Chicago, IL

PostPosted: Wed Jul 15, 2020 2:35 pm    Post subject: Reply with quote

1. Does the remote let you program a 994 keymove?
2. If so, does the keymove work?
3. Is the 3569_vizio_tv-stb_power_keymove.ir file a download of the remote with a working keymove programmed?

If you answer is YES to all of those, I am puzzled because there's no trace of the keymove in the .ir file.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Fuzzlet



Joined: 28 Jan 2013
Posts: 15

PostPosted: Wed Jul 15, 2020 7:14 pm    Post subject: Reply with quote

Ah, I seem to have tricked myself. Apparently using power button wasn't best option to test with. For some reason I was able to power on/off TV in STB device, thinking I had done it via keymove. I seem unable to program any keymoves with 994 or RMIR.
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 19701
Location: Chicago, IL

PostPosted: Wed Jul 15, 2020 9:01 pm    Post subject: Reply with quote

Ah ok, so you can remove the $07 from the RDF then. Please give this thing a work out, like try to break it. Do you have a user manual for it? If so, try to do any programming that they list and see if it's reflected in the RMIR image when you download. Check things in RMIR like VPT (volume punch through) or channel lock and see if they have any effect on the remote.

And of course, try to create some upgrades, assign something to every button, just to check they work. If you run out of functions to assign, assign the number functions to the remaining buttons just to see if that button sends the number that you programmed.

And I just want to say once again, your first post in this thread was the most informative first post asking for an RDF ever.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Fuzzlet



Joined: 28 Jan 2013
Posts: 15

PostPosted: Wed Jul 15, 2020 10:39 pm    Post subject: Reply with quote

No problem. The least I can do is provide what's requested! Smile

I'll try to put this through its paces. The only manual programming listed in booklet (and others found online) is a 978 code for setting Key Punch Through. Haven't been able to make that work via remote, though CPT and VPT via RMIR seem to be fine.

I'll keep testing.
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 19701
Location: Chicago, IL

PostPosted: Thu Jul 16, 2020 4:38 pm    Post subject: Reply with quote

Hey Cory, could you do another test for me please? I know you found that you can upload to the remote using *$0000:$0002..$0BFF/2 as the checksum formula, but could you try changing it to *$0000:$0002..$0BFF (ie, remove the /2 ) and see if it still works?

The reason I ask is, Graham showed me how to calculate the checksum and it appears that the /2 is not needed, so I am surprised that it worked for you.

If you find that it works either way, that would be an interesting development.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 19701
Location: Chicago, IL

PostPosted: Fri Jul 17, 2020 1:33 pm    Post subject: Reply with quote

I am assuming I made a mistake using the /2 version of the checksum formula and have updated the RDF to use the default version (with no /2 at the end).

http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=26009
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Fuzzlet



Joined: 28 Jan 2013
Posts: 15

PostPosted: Fri Jul 17, 2020 2:20 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks Rob. I was able to do some programming with the /2 checksum, but as noted unable to program a keymove.

With the correct checksum it does at least let me program the keymove via RMIR, but so far it doesn't appear to work unfortunately.

Still testing. Smile
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 19701
Location: Chicago, IL

PostPosted: Fri Jul 17, 2020 2:57 pm    Post subject: Reply with quote

I think you've already shown that this remote doesn't support keymoves, but it does support macros, which is good.

Have you been able to upload into the remote with the /2 removed from the checksum formula?
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Fuzzlet



Joined: 28 Jan 2013
Posts: 15

PostPosted: Fri Jul 17, 2020 3:05 pm    Post subject: Reply with quote

Sorry that could of been clearer.

Checksum With /2 - Able to upload some, but not with a keymove configured.

Checksum without /2 - Able to upload, even with a keymove. Keymove doesn't do anything, but the upload works.

At this point I would say you are correct in removing the /2.

Cory


Last edited by Fuzzlet on Fri Jul 17, 2020 3:50 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 19701
Location: Chicago, IL

PostPosted: Fri Jul 17, 2020 3:36 pm    Post subject: Reply with quote

Perfect, thanks.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> JP1 - New Remotes & RDFs All times are GMT - 5 Hours
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central