JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

Use AV button for TV in every device
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> Nevo and Xsight Remotes
View previous topic :: View next topic  
Author Message
tajvdz



Joined: 09 Feb 2020
Posts: 58

PostPosted: Mon Nov 02, 2020 5:31 am    Post subject: Use AV button for TV in every device Reply with quote

Hello,

I have an Xsight Touch and I use the new software. I have a question.
My TV has the source selection in the AV button. On my other devices the AV button is not in use. Is it possible to addign it to the Source selection of the TV in every device? When i have to switch to a different source I always have to go to TV first. A bit like the volume lock so that the vlume control is always the TV.

I hope to hear how I can do this!

Twan
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 19930
Location: Chicago, IL

PostPosted: Mon Nov 02, 2020 8:21 am    Post subject: Reply with quote

Try this, open your .rmir file and go to the Devices tab, then for each device upgrade, except the TV device, do this:

1. Select the device upgrade and click Edit
2. In the Device Upgrade Editor (RM) pane, select the Buttons tab
3. On the right side of the screen, ensure that the Functions for device radio button is selected, and select your TV upgrade from the drop down
4. Drag the AV function from the right over to the AV button on the left
5. Click OK
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
tajvdz



Joined: 09 Feb 2020
Posts: 58

PostPosted: Sun Nov 08, 2020 11:20 am    Post subject: Reply with quote

I tried this but i have problems connecting my remote to the PC. At first I wasn't able to put the USB connector to the remote. That seems to work now. But When I chose upload or download from remote I get an error that there is no remote found. wasn't there a setting for this? I get the message on the remote that it is charging so USB connection to pc seems to be ok...

New topic here:
http://www.hifi-remote.com/forums/viewtopic.php?t=102643
Back to top
View user's profile Send private message
tajvdz



Joined: 09 Feb 2020
Posts: 58

PostPosted: Mon Nov 09, 2020 5:57 pm    Post subject: Reply with quote

connection is working. I used the instructions for one device and it works. The source select / av menu shows up. Only one thing I didn't think about. You also have to use the up, down and ok buttons to actually switch to another source. These are in use in the otherdevices so I'm afraid this leads to niothing. Or does someone have an idea how to do this?
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 19930
Location: Chicago, IL

PostPosted: Mon Nov 09, 2020 6:59 pm    Post subject: Reply with quote

And this is the classic reason why people always try to find discrete codes for their devices. You didn't mention which TV you have nor which upgrade you are using for it, so please supply that information and we can see if we know anything about discrete codes.

If you have resolved your connection issue, don't forget to update the folks in the other thread, and tell them what you did, so they don't spend any more time trying to fix it for you.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
tajvdz



Joined: 09 Feb 2020
Posts: 58

PostPosted: Tue Nov 10, 2020 5:15 pm    Post subject: Reply with quote

this has nothing to do with codes. It is that you need more buttons than AV only. You also need up, down and ok to make a choice. What I said before the AV function is not in use in other devices soI can use it in each device for the av function of the tv. But up, down and ok are in use for the device itself. I hope this explains it better
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 19930
Location: Chicago, IL

PostPosted: Tue Nov 10, 2020 5:19 pm    Post subject: Reply with quote

I take it from your response that you've never heard of discrete codes and therefore don't know what they do.

Discrete codes are button codes that eliminate the need for menu's and scrolling, etc as they do the thing that the menu selection would have done. In your case, if there are discrete codes for your TV (you still haven't supplied the info that I requested, so I don't know if they exist), you could program the correct discrete code to the AV button in each mode, and it would take you directly to the DVD input, or HMDI input, or whatever, without the need to scroll a menu.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
tajvdz



Joined: 09 Feb 2020
Posts: 58

PostPosted: Tue Nov 10, 2020 6:22 pm    Post subject: Reply with quote

ok, I understand what you mean. I don't know if this works for my tv. what would you need to find out if these discrete codes exist?
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 19930
Location: Chicago, IL

PostPosted: Tue Nov 10, 2020 8:21 pm    Post subject: Reply with quote

Lol, how about what I've been asking for, which is the make and model.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
tajvdz



Joined: 09 Feb 2020
Posts: 58

PostPosted: Tue Nov 10, 2020 11:22 pm    Post subject: Reply with quote

of the Original tv remote or tv?
Back to top
View user's profile Send private message
tajvdz



Joined: 09 Feb 2020
Posts: 58

PostPosted: Thu Nov 12, 2020 2:39 pm    Post subject: Reply with quote

what do you need?
Back to top
View user's profile Send private message
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 4173

PostPosted: Thu Nov 12, 2020 4:39 pm    Post subject: Reply with quote

TV, not remote.

You’re also the perfect case for activities, no AV button required.
Back to top
View user's profile Send private message
tajvdz



Joined: 09 Feb 2020
Posts: 58

PostPosted: Sun Nov 15, 2020 12:54 pm    Post subject: Reply with quote

my TV is a Philips 37PFL9603D/10

the AV button is available in all other devices. Activities you have to place in the section above or not? I think it is better if I can put a code on the AV button in each device that switches to the device.
Back to top
View user's profile Send private message
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 4173

PostPosted: Sun Nov 15, 2020 1:22 pm    Post subject: Reply with quote

Use this upgrade and assign the appropriate "Zap_to..." function to the AV button in each device.

Activities would still work best since they would switch automatically.

http://www.hifi-remote.com/forums/dload.php?action=file&file_id=12714
Back to top
View user's profile Send private message
tajvdz



Joined: 09 Feb 2020
Posts: 58

PostPosted: Sun Nov 15, 2020 3:45 pm    Post subject: Reply with quote

how does that work? I see some functions but do I have to use a file?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> Nevo and Xsight Remotes All times are GMT - 5 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central