JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

A3 TV Box - Chinese IPTV / Android box
Goto page 1, 2, 3  Next
 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> Slingbox
View previous topic :: View next topic  
Author Message
carnevallemarcelo79



Joined: 09 Nov 2019
Posts: 15

PostPosted: Sat Nov 09, 2019 10:58 pm    Post subject: A3 TV Box - Chinese IPTV / Android box Reply with quote

Folks - please help. could not find anything quite yet

1. Device: A3 TV Box - kind of Android box / IPTV
https://www.a3tvbox.com/product/a3tvbox

2. Type of device: IPTV Android box
3. Year: 2019
4. JP1/UEI Remote model: N/A
5. Do you have a JP1 cable? No
6. Still have original remote? No
7. Checked the file section? Yes
8. Checked Pronto file section (at R/C)? Yes
9. Partially working setup code? No
10. Learning remote question? n/a
11. Have you tried the JP1 Lookup Tool? Yes, didn't find anything
12. If you have a OARUSB04G (or similar) remote, have you tried simpleset.com? n/a
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
carnevallemarcelo79



Joined: 09 Nov 2019
Posts: 15

PostPosted: Sun Nov 10, 2019 9:10 am    Post subject: Reply with quote

I forgot to mention I tried already the HTV code and my Slingplayer is the m1 version
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
davecs



Joined: 28 Mar 2005
Posts: 82

PostPosted: Mon Nov 11, 2019 1:46 pm    Post subject: Reply with quote

To be honest, you'd be better off using a Wireless Keyboard handset instead of I.R. You need this IR handset to switch it on, but that's more or less what they're good for, even the original remote.

This sort of thing:

https://www.ebay.co.uk/itm/Wireless-Mini-Keyboard-i8-Air-Mouse-Keypad-Remote-Control-Android-TV-Box/323948759213
_________________
OFA 7562, OFA 8910, OFA7980, OFA6440 and OARUSB04G.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ckeays



Joined: 12 Jan 2015
Posts: 95
Location: Toronto, Ontario

PostPosted: Mon Nov 11, 2019 6:07 pm    Post subject: Reply with quote

just get one of these wireless keyboards for $10
https://www.ebay.ca/itm/Mini-i8-Wireless-Keyboard-2-4G-with-Touchpad-for-PC-Android-Media-Player-TV-Box/183784028646?hash=item2aca61b9e6:m:mf2OS70TaQ4CuqS8Il-D-KA
Back to top
View user's profile Send private message
carnevallemarcelo79



Joined: 09 Nov 2019
Posts: 15

PostPosted: Mon Nov 11, 2019 10:15 pm    Post subject: Slingbox code Reply with quote

Hi There - thanks for the recommendation, although what I am really looking for is the remote code for the slingbox so I can change the channels remotely.

Do you may know a bin file for me to upload to my slingbox which may be compatible ??

I tried HTV 1 and 2 and not worked properly.

Thanks much
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
alanrichey
Expert


Joined: 24 Mar 2008
Posts: 3482
Location: UK/USA

PostPosted: Sat Dec 07, 2019 8:23 am    Post subject: Reply with quote

Sorry for the delay, been on an extended vacation. Is 'A3' the manufacturer of the box ?
Back to top
View user's profile Send private message
carnevallemarcelo79



Joined: 09 Nov 2019
Posts: 15

PostPosted: Mon Dec 16, 2019 4:02 pm    Post subject: Reply with quote

The manufacturer is in here - https://www.a3tvbox.com/product/a3tvbox

Can you see by remote control type
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
alanrichey
Expert


Joined: 24 Mar 2008
Posts: 3482
Location: UK/USA

PostPosted: Mon Dec 16, 2019 4:19 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks. Unfortunately I can't help as I get the IR codes from the Logitech Harmony IR database and that box is not in there.
Back to top
View user's profile Send private message
ckeays



Joined: 12 Jan 2015
Posts: 95
Location: Toronto, Ontario

PostPosted: Tue Dec 17, 2019 7:34 am    Post subject: Reply with quote

if you had the original remote, you could capture the command for every single button and then someone here could help you.
Back to top
View user's profile Send private message
alanrichey
Expert


Joined: 24 Mar 2008
Posts: 3482
Location: UK/USA

PostPosted: Tue Dec 17, 2019 9:07 am    Post subject: Reply with quote

True, but I would hazard a guess that the remote is in the Far East and I am in the UK.
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 19593
Location: Chicago, IL

PostPosted: Tue Dec 17, 2019 10:10 am    Post subject: Reply with quote

I think the OP is in the US, and that is a good point. carnevallemarcelo79, if you're willing to buy a JP1 learning remote, you could capture the codes and then we can use that info to build a BIN file.

You can get the OARUSB04G for $17.34 on Amazon
https://www.amazon.com/dp/B00HNIHM5S/

Or $12.95 on ebay:
https://www.ebay.com/itm/263739602690
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ckeays



Joined: 12 Jan 2015
Posts: 95
Location: Toronto, Ontario

PostPosted: Tue Dec 17, 2019 1:08 pm    Post subject: Reply with quote

Here is an idea:

Since you only need ON/OFF and channel UP, Channel down codes, buy this remote:
https://www.ebay.ca/itm/Universal-Infrared-IR-Mini-TV-Set-Remote-Control-Keychain-Key-Ring-7-Keys-Hot/352654401420?hash=item521bd71f8c:g:CEAAAOSwUnJcyo0i

Its only 99 cents including shipping! If it does not work for you, it won't break the bank.

I have a few of these. They send a series of on/off commands for many devices (kind of like tvbgone).
When the correct command shuts off the unit, you then save it for next time. This will lessen the guessing game on the very specific commands you are after.
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 19593
Location: Chicago, IL

PostPosted: Wed Dec 18, 2019 9:27 am    Post subject: Reply with quote

ckeays wrote:
I have a few of these. They send a series of on/off commands for many devices (kind of like tvbgone).
When the correct command shuts off the unit, you then save it for next time. This will lessen the guessing game on the very specific commands you are after.

Is your thinking that if he gets the keychain remote and finds a working code, you can then program that same code into one of your keychain remotes to capture it? Reading the description on eBay, it sounds like this remote just works with TVs, so I doubt that it will work with the OP's STB.
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ckeays



Joined: 12 Jan 2015
Posts: 95
Location: Toronto, Ontario

PostPosted: Wed Dec 18, 2019 10:47 am    Post subject: Reply with quote

I used one of these remotes for an older chinese media player i was given without a remote. In my case I just wanted to know what the ON/OFF command was. It may or may not work in this situation but the cost is only 99 cents.

If it does work, the OP will have to figure out the command, system ID etc by capturing the signal somehow (arduino, usbirtoyv2, etc)

Really, there aren't many options if you don't have a remote.
You can try the guessing approach.
Here are some commands to try:
Code:
Device = 00
Command = 12      ;mute

Device = 00
Command = 1E      ;power

Device = 00
Command = 0C      ;vol +

Device = 00
Command = 00      ;vol -

here are some more from another remote:
Code:
Device = 00
Command = 1F   ;Vol +

Device = 00
Command = 43   ;Vol -

Device = 00
Command = 02   ;power

On all of my Chinese media player remotes, the device code = 0. I have not seen another unit that wasn't 0. They all use NEC1 protocol. I have others if any of these don't work.
Without a remote, it's like finding a needle in a haystack.
Back to top
View user's profile Send private message
The Robman
Site Owner


Joined: 01 Aug 2003
Posts: 19593
Location: Chicago, IL

PostPosted: Wed Dec 18, 2019 11:21 am    Post subject: Reply with quote

carnevallemarcelo79@gmail wrote:
6. Still have original remote? No

I just re-read the first post and I see that the OP no longer ha the original remote, so this isn't just a question of getting the Slingbox working, it's also just gaining basic control of the unit.

carnevallemarcelo79, you can buy a replacement OEM remote for just $9.99 from the website link you posted:

https://www.a3tvbox.com/product/a1-a2-a3-a-1-a-2-a-3-tiger-iptv5-iptv6-iptv8-original-tv-box-replacement-remote-control
_________________
Rob
www.hifi-remote.com
Please don't PM me with remote questions, post them in the forums so all the experts can help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> Slingbox All times are GMT - 5 Hours
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central