JP1 Remotes Forum Index JP1 Remotes


FAQFAQ SearchSearch 7 days of topics7 Days MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

Repeat rate for Xsight/Nevo
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    JP1 Remotes Forum Index -> Nevo and Xsight Remotes
View previous topic :: View next topic  
Author Message
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 6945
Location: Florida

PostPosted: Sun Nov 12, 2017 3:04 pm    Post subject: Reply with quote

mdavej wrote:

Unlike learns, upgrade files have perfectly formed signals. Learns can have too many repeats or incomplete signals as was the case with yours. The main goal of a JP1er is not to have any learns but convert all to device upgrades because they are better and take much less memory and are easy to amend and share with others.


On traditional remotes that is certainly the case. Traditional EEPROM remotes have very small area, and while the learning section is big, its much better used to house an extender, or to host upgrade overflow.

I've found that I am using learns a lot more on the NEVO because they behave better than the "keymove-ish" things that I was trying to use on my devices. I need several soft keys from my TV on all viewing devices, (roku, dvd, blu-ray, ...) So I've been translating device keys into learns and sometimes manipulating them by hand in order to make the remote respond the way I want.
_________________
Remember to provide feedback to let us know how the problem was solved and share your upgrades.

Tip: When creating an upgrade, always include ALL functions from the oem remote, even if you never plan on assigning them to a button. Complete function lists makes an upgrade more helpful to others.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 3520

PostPosted: Sun Nov 12, 2017 4:05 pm    Post subject: Reply with quote

But you can still keymove them onto each device's button tab without resorting to learns or just assign all softkeys to the TV device in your activities and put the few roku/dvd/bd soft keys you need on the TV device. Or make a TV/Roku combo device, a TV/DVD combo device, etc. with the appropriate mix of devices and buttons from other devices.
Back to top
View user's profile Send private message
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 6945
Location: Florida

PostPosted: Sun Nov 12, 2017 8:56 pm    Post subject: Reply with quote

mdavej wrote:
But you can still keymove them onto each device's button tab without resorting to learns or just assign all softkeys to the TV device in your activities and put the few roku/dvd/bd soft keys you need on the TV device. Or make a TV/Roku combo device, a TV/DVD combo device, etc. with the appropriate mix of devices and buttons from other devices.

Yes BUT the repeat characteristics dont hold true the way a traditional keymove would be. Instead they behave like they are in a macro and send 3 repeats for the majority of protocols. Holding the button or soft button does not give you more repeats. But when you make your frankenstein device with learns the repeats work flawlessly. So if I need repeats like when held on the helper device. I use learns. When i need a button to not repeat i make a learn with barf’s irscrutinizer and then edit it by hand to remove the repeating portion.
_________________
Remember to provide feedback to let us know how the problem was solved and share your upgrades.

Tip: When creating an upgrade, always include ALL functions from the oem remote, even if you never plan on assigning them to a button. Complete function lists makes an upgrade more helpful to others.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mdavej
Expert


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 3520

PostPosted: Mon Nov 13, 2017 11:21 pm    Post subject: Reply with quote

Vicky, have you tried enabling the dreaded Assist buttons to see if they behave like macros too? That might just work if you only need a few TV commands in every activity.
Back to top
View user's profile Send private message
vickyg2003
Site Admin


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 6945
Location: Florida

PostPosted: Tue Nov 14, 2017 1:48 am    Post subject: Reply with quote

No, for the most part I use Frankenstein devices because there just are not enough activities to handle my system. I use activites for my Music devices, but viewing devices are all cobbled.
_________________
Remember to provide feedback to let us know how the problem was solved and share your upgrades.

Tip: When creating an upgrade, always include ALL functions from the oem remote, even if you never plan on assigning them to a button. Complete function lists makes an upgrade more helpful to others.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic       JP1 Remotes Forum Index -> Nevo and Xsight Remotes All times are GMT - 5 Hours
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Get Smart! the band's official homepage Rockabilly Central